Schermmiddelen

Zowel licht-behoevende als schaduwminnende gewassen kunnen profiteren van een schermiddel op uw kas. Deze “krijt” beschermt het gewas tegen de warmte en instraling van de zon. Benfried heeft verschillende schermmiddelen met elk eigen unieke eigenschappen.

Eclipse LD als schermmiddel

Eclipse® LD is een verwijderbaar wit schermmiddel voor kassen. Het beschermt gewassen gedurende heel het seizoen tegen te veel licht en warmte en kan worden aangebracht op de buitenkant van alle standaard kassen. Eclipse LD moet worden gemengd met water en kan in veel situaties worden gebruikt. Dit maakt het een allround basisproduct voor de tuinbouw overal ter wereld. Eclipse LD is bijzonder slijtvast en kan aan het eind van het seizoen eenvoudig worden verwijderd met Topclear.

Transpar als schermiddel

Transpar® is een verwijderbaar schermmiddel op basis van een speciaal pigment dat warmtestraling uiterst efficiënt weert, maar het groeilicht in hoge mate behoudt. Het is bijzonder slijtvast en kan worden aangebracht op de buitenkant van alle standaardkassen standaard kassen. Transpar is bijzonder slijtvast en kan op elk gewenst moment eenvoudig worden verwijderd met Topclear.

Redusol als schermmiddel

ReduSol is een schermmiddel dat energie van de zon in hoge mate reflecteert. Het is slijtvast en zeer eenvoudig te verwijderen met ReduClean. ReduSol is al jaren de logische keus voor het beschermen van de teelt tegen een teveel aan warmte en licht.Elk schermmiddel heeft zijn eigen sterke punten. Welk middel het meest geschikt is voor uw situatie, hangt voornamelijk af van het gewas en soms van de variëteit. Heeft u vragen over schermmiddelen of wilt u advies welke het best bij uw gewas past? Neem dan contact op met onze specialist of binnendienst!

Call me back